Canon 1Dx Mark III body (3829C010

Код товару: С000009173
Фото: Canon 1Dx Mark III body (3829C010

Очікується

Ціна: 298 797 грн

Гарантія

24 місяця від виробника


Доставка
  • Доставка по всій Україні
  • Оплата товару при отриманні
  • Можливий самовивіз

Умови доставки та оплати

      

 

  

 

Корпус Canon EOS 1D X Mark III
 
Життя сповнене миттєвостей, які ніколи не повторяться. Зафіксуйте більше моментів з EOS-1D X Mark III і поділіться своїми історіями.
Навіть якщо ви знімаєте в умовах нестачі світла і відчуваєте серйозний тягар відповідальності, EOS-1D X Mark III допоможе створити зображення на рівень вище, ніж у конкурентів. Це ідеальний інструмент для творчості, який має систему автофокусування на основі глибинного навчання, функцію зйомки відео 5.5K RAW і можливості для ефективної зйомки при слабкому освітленні.
 
Швидше, ніж будь-коли
 
Ви лише моргнули, а деякі моменти вже безповоротно втрачені - спринтер уже перетнув лінію фінішу, а скопа вже виловила рибу з води. У такі моменти ви не маєте права на помилку. На мить раніше чи на мить пізніше — і момент, який може ніколи не повторитись, не залишиться в історії. Саме тому ми створили Canon EOS-1D X Mark III. 
 
 
Серійна зйомка із частотою до 20 кадрів/сек.
 
Canon EOS-1D X Mark III може створювати до 20 кадрів роздільною здатністю 20,1 МП щосекунди під час зйомки в режимі Live View — така швидкість доступна як при зйомці з механічним затвором для автентичної зйомки руху, так і з електронним затвором для безшумної зйомки.
 
Знімаючи з оптичним видошукачем, ви зможете створювати зображення у режимі серійної зйомки із частотою 16 кадрів/сек. — для цифрової дзеркальної камери це неймовірні показники, які нам вдалося досягти завдяки досвіду інженерів механічних систем Canon. Мотори прямого приводу переміщують дзеркало вгору та вниз, точно повертаючи його у вихідне положення з мінімумом вібрацій.
Затвор Canon EOS-1D X Mark III розрахований на 500 000 знімків – він забезпечує швидкість та надійність нового рівня, які допоможуть впевнено знімати без зайвого тиску.
 
Два слоти для карт CFexpress
 
Canon EOS-1D X Mark III використовує карти CFexpress — карти пам'яті нового покоління від асоціації Compact Flash. Ці карти мають значно більшу швидкість запису, що дозволяє вести серійну зйомку з частотою 20 кадрів/сек. у форматах RAW та JPEG, створюючи до 1000 знімків без буферизації, а також виконувати зйомку відео у форматі RAW 5.5K.
Ми дізналися про професійних фотографів і додали функцію розмежування карт пам'яті: одну карту можна вибрати для збереження фото, а іншу — для збереження відео.
 
 
Перегляд у реальному часі
 
Будьте на крок попереду конкурентів із оптичним видошукачем Canon EOS-1D X Mark III, що забезпечує повну відсутність затримки. Спостерігайте за подіями в режимі реального часу, швидше реагуйте та фотографуйте моменти ще до того, як електронні видошукачі відобразять те, що відбувається.
 
Можливості DIGIC X
 
У самому серці Canon EOS-1D X Mark III знаходиться процесор обробки зображень DIGIC X — пристрій, який набагато потужніший за процесори DIGIC попередніх поколінь. Він дозволяє камері працювати на приголомшливій швидкості. DIGIC X не тільки забезпечує чудову якість зображення навіть у найскладніших умовах зйомки, але й дозволяє виконувати серійну зйомку з частотою до 20 кадрів/сек. з повноцінним автофокусуванням, автоекспозицією та цифровою оптимізацією об'єктива.
 
Завжди чіткі знімки. Завжди у фокусі
 
Ви помітите високу швидкість і точність інноваційної системи автофокусування на камері Canon EOS-1D X Mark III незалежно від того, як ви знімаєте з оптичним видошукачем або за допомогою великого 3,1-дюймового сенсорного екрану. Алгоритми глибинного навчання були інтегровані для ідентифікації різних видів спорту, а функції розпізнавання облич та очей поряд із сучасною системою стеження дозволяють відстежувати обличчя спортсменів, навіть якщо вони носять окуляри чи шолом.
Неважливо, як швидко відбуваються події, Canon EOS-1D X Mark III буде швидше і налаштує фокус для точного зйомки об'єкта в потрібний момент.
 
Спеціальний датчик зображення та процесор для фокусування
 
Компонуючи кадр, фокусуючись та роблячи знімок за допомогою оптичного видошукача Canon EOS-1D X Mark III, ви користуєтесь революційною технологією у сфері автофокусування. Спеціальний датчик зображення CMOS використовується виключно для автофокусування, підвищуючи його точність і дозволяючи використовувати більше точок автофокусування під час роботи з видошукачем. Потім робота автофокусування аналізується спеціальним процесором DIGIC 8, єдиним завданням якого є стеження системи автофокусування при зйомці з оптичним видошукачем.
 
Canon EOS-1D X Mark III має 191 точку автофокусування, 155 з яких є точками хрестового типу та забезпечують додаткову чутливість – ідеально для точного фокусування на швидких спортсменах та тваринах навіть при слабкому освітленні. Ці точки автофокусування можна використовувати окремо для вибіркового фокусування — для цього доступний вибір невеликих груп і зон, які можна переміщати по кадру; ви також можете дозволити камері автоматично вибирати найкращі точки для виконання фокусування.
 
 
Систему безперервного фокусування на камері можна налаштувати відповідно до стилю зйомки. Просто виберіть один із чотирьох сценаріїв або новий автоматичний режим, який визначить найбільш підходящий сценарій для виконання поточного завдання.
 
Система дзеркал
 
Для того, щоб Canon EOS-1D X Mark III точно фокусувалася під час зйомки з максимальною частотою кадрів, нам необхідно було повністю змінити конструкцію дзеркал. Дуже важливо, щоб дзеркала камери якнайшвидше поверталися у вихідне положення між кожними двома кадрами без будь-якої вібрації, щоб передавати світло на датчик автофокусування. У камері Canon EOS-1D X Mark III цей рух може відбуватися до 16 разів на секунду - це виняткове досягнення в галузі механічної інженерії.
 
Dual Pixel CMOS AF
 
При використанні Canon EOS-1D X Mark III як бездзеркальної камери (в режимі Live View) автофокусування виконується нашою відомою системою Dual Pixel CMOS AF. Вона перетворює кожен піксель на датчику зображення камери на піксель формування зображення та піксель автофокусування з визначенням фаз.
Dual Pixel CMOS AF дозволяє швидко фокусуватися на об'єктах під час зйомки та відстежувати їх рух у кадрі, а при відеозйомці ця система забезпечує більш плавне фокусування з «м'яким» переведенням фокусу між об'єктами.
У камері Canon EOS-1D X Mark III технологія Dual Pixel CMOS AF розпізнає доступні для фокусування пікселі по всій висоті кадру та області, що дорівнює 90% від його ширини. Продуктивність камери досягла рівня, коли фотограф може створювати 20 кадрів/сек. з швидким і точним безперервним фокусуванням. У режимі Dual Pixel CMOS AF також доступний алгоритм автофокусування на основі глибинного навчання, який використовується при роботі з видошукачем, — ви можете бути впевнені, що об'єкт у будь-якій ситуації залишиться максимально чітким, дикою твариною або людиною.
 
 
Хороше освітлення, погане освітлення, відсутність світла… Якими б не були умови зйомки, Canon EOS-1D X Mark III забезпечить бездоганну якість зображення. Від деталей навіть у найглибших тінях до точної передачі кольору - ви можете бути впевнені, що зображення, які ви створюєте, будуть виглядати приголомшливо.
 
Новий датчик зображення CMOS 20,1 МП
 
Canon EOS-1D X Mark III використовується сучасний датчик CMOS нового покоління. Унікальний повнокадровий датчик має роздільну здатність 20,1 мегапікселя та забезпечує ідеальний баланс між якістю зображення, продуктивністю та швидкістю роботи.
 
У порівнянні з моделями попередніх поколінь Canon EOS-1D X Mark III має ширший динамічний діапазон, покращену систему шумоподавлення по всьому діапазону ISO та прискорене зчитування даних зображення. Базовий діапазон чутливості ISO був розширений і тепер становить ISO 100-812900; більш того, його можна розширити до значень ISO 50-812600, що є новим стандартом для зйомки в умовах слабкого освітлення.
 
Камера Canon EOS-1D X Mark III також оснащена фільтром нижніх частот Гаусса, який ефективніше усуває ефект муара в порівнянні зі стандартними фільтрами нижніх частот, забезпечуючи вищу різкість і деталізацію зображення.
 
Процесор обробки зображень DIGIC X
 
Canon EOS-1D X Mark III оснащена одиночним процесором DIGIC X, який виводить продуктивність камери на новий рівень для задоволення потреб навіть найвибагливіших фотографів. Він також задає новий стандарт енергоефективності. Ця камера вдвічі працює від акумулятора, ніж модель EOS-1D X Mark II*.
 
Процесор дозволяє знімати із частотою 20 кадрів/сек. в режимі Live View та 16 кадрів/сек. під час використання оптичного видошукача Canon EOS-1D X Mark III; більше того, в обох режимах доступне безперервне автофокусування та автоекспозиція поряд із буфером на 1000+ зображень. Але DIGIC X – це не лише швидкість зйомки.
Він також забезпечує нижчий рівень шуму на будь-якій чутливості ISO, підвищує чіткість зображення з новою системою коригування та розширює динамічний діапазон камери завдяки новим технологіям, покращеному інструменту автокорекції яскравості та пріоритету світла.
 
 
DIGIC X також відповідає за роботу автофокусування з глибинним навчанням та можливості цифрового оптимізатора об'єктива в камері Canon EOS-1D X Mark III. Подібна обробка зображень дозволяє усунути будь-які оптичні проблеми, які неможливо усунути шляхом корекції механічної конструкції об'єктива, наприклад, аберації та дифракцію. Оскільки цифровий оптимізатор об'єктива анітрохи не уповільнює роботу Canon EOS-1D X Mark III, цю функцію можуть використовувати навіть творці сюжетів новин, а також фотографи спорту та дикої природи, яким потрібна максимальна швидкість зйомки.
 
Вибір форматів файлу
 
Canon EOS-1D X Mark III підтримує безліч форматів зображень, дозволяючи вам вибирати потрібний формат відповідно до поставленого завдання.
 
Файли CR3 RAW
Формат файлу CR3 RAW тепер доступний і на камері серії EOS-1D.
 
Ви можете знімати без будь-якого стиснення для створення зображень максимальної якості з дуже широким динамічним діапазоном і 16384 градаціями в кожному колірному каналі. Ідеальний варіант для зйомки з огляду на подальшу серйозну постобробку.
Якщо ви виберете зйомку зі стиском файлу, ви заощадите до 40% місця на карті пам'яті при ледве помітному зниженні якості оригінального зображення.
Файли CR3 RAW доступні для редагування в нашому програмному забезпечення Digital Photo Professional, яке безкоштовно поставляється покупцям Canon EOS-1D X Mark III, а також підтримуються більшістю програмних засобів сторонніх виробників, наприклад Adobe і Apple.
 
Файли JPEG та HEIF
Ті, для кого швидкість відігравала важливу роль, завжди знали, що формат JPEG є незамінним. Принаймні так було досі. Canon EOS-1D X Mark III підтримує зйомку у форматі HEIF (High Efficiency Image Format), основою якого є відеокодек HEVC.
 
HEIF пропонує більш високу якість зображення, ніж JPEG, за збереження приблизно того ж розміру файлів. Цей формат підтримує глибину кольору 10 біт для роботи з широким динамічним діапазоном та дозволяє знімати у форматі HDR PQ.
Все більше програм підтримують HEIF, також ці файли можна прямо в камері обробити для перетворення на стандартні зображення JPEG.
 
Надточний замір експозиції
 
Спеціальний датчик вимірювання експозиції RGB+IR забезпечує принципово новий рівень точності вимірювання завдяки розподілу 400 000 пікселів на 216 зон вимірювання. Коли ви використовуєте оптичний видошукач камери, яскравість оцінюється в кожній із зон, що дозволяє заміряти експозицію з винятковою точністю.
 
Цей датчик експозиції бачить світ так само, як його бачите ви — у повній кольоровій гамі. Він може розпізнавати обличчя та інші об'єкти, допомагаючи системі автофокусування камери підтримувати ідеальний фокус на них у міру їхнього руху в кадрі.
 
Датчик визначає як інфрачервоне, так і видиме світло, що допомагає розпізнавати об'єкти з високим рівнем ІЧ-випромінювання і компенсувати його при вимірі експозиції. Чутливість до ІЧ-світла також запобігає виникненню помилок автофокусування в умовах змішаного освітлення та підвищує точність автоматичного балансу білого, автоматичного стилю зображення, автокорекції яскравості та виявлення мерехтіння.
 
 
Баланс E-TTL
Датчик виміру RGB+IR з 400 000 пікселів на камері Canon EOS-1D X Mark III також забезпечує точне вимірювання експозиції спалаху, а нова опція балансу E-TTL дозволяє фотографам точніше керувати тим, як поєднуються світло від спалаху та навколишнє освітлення.
Коефіцієнт освітленості можна змінювати між пріоритетом навколишнього світла (природне освітлення буде основним, світло спалаху відіграватиме роль заповнюючого) і пріоритетом спалаху (зворотні ролі). Також доступний стандартний режим, де як світло спалаху, так і навколишнє освітлення розцінюються як основне світло - цей режим схожий на те, як ця система працює на інших камерах EOS.
 
Відео професійної якості
 
Творці творчих відео та візуальних історій можуть використовувати Canon EOS-1D X Mark III для зйомки повнокадрових відео 4K з частотою 60 кадрів/сек., виконувати внутрішній запис відео у форматі HEVC/H.265 з глибиною кольору 10 біт і гамою Canon Log або формат RAW з глибиною кольору 12 біт для розширеного динамічного діапазону і простий корекції кольору під час монтажу.
 
Запис у 4K та RAW 5.5K
Незалежно від процесу редагування Canon EOS-1D X Mark III має формат, який допоможе вам створювати якісні та творчі зображення.
 
Виконуйте внутрішній запис відео з супердискретизацією у форматі DCI 4K/60p, використовуючи повну ширину датчика зображення*, — так кадрування на об'єктивах, що використовуються, буде таким же, як і при фотозйомці. Canon EOS-1D X Mark III може знімати зі співвідношенням сторін 17:9 DCI і 16:9 UHD, а також при використанні Canon Log записувати відео, використовуючи кодек H.264 або H.265, що має глибину кольору 10 біт. Створені таким чином матеріали матимуть нижчу контрастність, щоб вам було простіше виконувати корекцію кольорів на етапі постобробки.
 
 
Також камера Canon EOS-1D X Mark III може виконувати внутрішній запис відео RAW 5.5K на карти пам'яті CFexpress для створення відео та фільмів з винятковою якістю зображення. Більш природна градація кольорів та розширений динамічний діапазон дозволять вам розрізняти більше деталей у світлих та темних ділянках кадру, які поділяють 12 ступенів експозиції.
 
Ці файли CRM з роздільною здатністю 5472x2886 пікселів і глибиною кольору 12 біт можна обробляти за допомогою поставляється в комплекті з камерою програмного забезпечення Digital Photo Pro або іншого програмного забезпечення для нелінійного монтажу від провідних виробників. Canon EOS-1D X Mark III також може одночасно вести запис проксі-файлу з роздільною здатністю 4K, який можна використовувати для прискорення постобробки.
Більше того, на камері доступний режим запису у Full HD з Dual Pixel AF та частотою до 120 кадрів/сек. Ідеально для створення ефекту уповільненого у 4 рази відтворення.
 
Dual Pixel CMOS AF
Під час зйомки відео Dual Pixel AF забезпечує плавне фокусування на вибраних за допомогою сенсорного екрана (або екрана мобільного пристрою з Canon Camera Connect*) об'єктах. Система фокусування відстежує обличчя та інші об'єкти в міру їхнього руху в кадрі, а також повертає фокус для забезпечення потрібної чіткості. Ви навіть можете вибрати, якому оку віддавати пріоритет при фокусуванні, або дозволити камері вибирати найближчий до неї.
 
* Dual Pixel AF працює у всіх режимах, крім 4K без обрізки або RAW при записі з частотою 60/50 кадрів/сек.
 
Посилення контурів фокусування
 
У режимі ручного фокусування посилення контурів фокусування показує, які області кадру знаходяться у фокусі, підсвічуючи їх контури. Це також дозволяє оцінити глибину різкості — виберіть значення діафрагми, і області у фокусі підсвічуються.
 
Стабілізація зображення під час відеозйомки
 
Цифрова стабілізація відео забезпечує високоефективну стабілізацію зображення по п'яти осях під час зйомки з рук, нівелюючи струс камери. У розширеному режимі камера виявлятиме і коригуватиме струс від ходьби з камерою в руках, наприклад використовуючи для цього відстеження об'єкта, що рухається.
Результати справді вражають — плавні кадри професійної якості чудово виглядають навіть поруч із матеріалами, створеними на відеокамери професійного рівня.
 
Створення стоп-кадрів високої роздільної здатності
 
Відео 4K можна використовувати для створення фотографій роздільною здатністю 8,8 мегапікселя. Просто запустіть уповільнене відтворення відео на екрані камери та створіть потрібний стоп-кадр, натиснувши кнопку спуску затвора. Це чудовий спосіб зняти об'єкти, що рухаються: спочатку ви знімаєте їх на відео 4K 60p, а потім створюєте фото за допомогою функції стоп-кадра.
 
Можливості підключення. Переваги перед конкурентами 
 
Швидко та легко підключайтеся до потрібних мереж, будь то ЛОМ для фотографів на стадіоні або мережа для відправки історії зі смартфона з будь-якого куточка планети. Canon EOS-1D X Mark III дозволяє легко відправляти зображення туди, куди потрібно вам, швидше за конкурентів.
 
Бездротова мережа
 
Камера Canon EOS-1D X Mark III оснащена вбудованим модулем Wi-Fi, який ідеально підходить для підключення до мобільних пристроїв та комп'ютерів як у студії, так і на знімальній локації.
 
Підключення по Ethernet
 
На великих спортивних заходах по всьому світу кабелі Ethernet прокладаються для фотографів, що знімають матчі з бокової та лицьової ліній поля, щоб вони могли відправляти зображення до агентств новини в міру зйомки. Саме тому ми оснастили EOS-1D X Mark III дуже швидким інтерфейсом підключення Gigabit Ethernet, який дозволяє передавати дані вдвічі швидше, ніж камера EOS 1D-X Mark II.
Для параметрів підключення ми створили окремий розділ меню. Тепер ви можете зберегти до 20 налаштувань для миттєвого підключення, а налаштування підключення до сервера FTP можна зберегти окремо, щоб не витрачати час на введення даних з нової локації. Агентства можуть в електронному вигляді надсилати параметри входу своїм фотографам для подальшого завантаження цих файлів у камеру через картку пам'яті.
Підключення Ethernet тепер підтримує захищені протоколи SFTP, які запобігають перехопленню зображень.
 
Смартфони та планшети з встановленими програмами Camera Connect та Digital Photo Professional Express* можна використовувати для перегляду, редагування, ретушування та передачі фотографій під час подорожі. Вони також можуть застосовуватися як багатофункціональний пульт дистанційного керування для налаштування композиції на екрані пристрою, зміни налаштувань камери, а також зйомки фотографій і відео. ПК та Mac із програмою EOS Utility також дозволяють виконувати ці завдання.
 
А якщо вам потрібне більш надійне бездротове підключення, бездротовий адаптер WFT-E9, що додатково купується, збільшить радіус і стабільність прийому сигналу в місцях з великим скупченням електронних пристроїв, наприклад на футбольних стадіонах. Він підтримує стандарт MIMO 802.11ac, який використовує обидва діапазони - 2,4 ГГц і 5 ГГц - для підключення в радіусі до 150 метрів, а також дозволяє підключатися до захищених серверів SFTP.
 
 
 
 
 
 
 
 

Canon 1Dx Mark III body (3829C010 - у великому інтернет-магазині abcphoto. Якщо потрібно придбати Фотоапарати або інші фототовари не покидаючи квартири, зайдіть до нас в онлайн-каталог АВС Фото. Вам потрібно розглянути варіанти та підібрати Фотоапарат за гарною ціною? Щоб запросто підібрати Фотоапарат, за допомогою нашої системи навігації. Введіть: Canon і перед вами з'явиться все Фотоапарати Canon. У нас проста система підбору фотоакссесуарів. Можна не думати про якість товарів. Всі фототовари, представлені у нас, створені найкращими світовими виробниками, наприклад Sony. Якщо виникли при купівлі Canon 1Dx Mark III body (3829C010 Запитайте нашого кваліфікованого персоналу. Транспортуємо продукцію в Києві найшвидше.

 
Об'єктив у комплекті Ні
Інтерфейси Wi-Fi
Видошукач Оптичний
Максимальна роздільна здатність відео, пікселів 4K RAW (5496x2904)
Тип фотокамери Дзеркальний фотоапарат
Виробник Canon
Тип та розмір матриці 36 x 24 мм CMOS
Розмір матриці Повний кадр (36 x 24 мм)
Загальна кількість пікселів
Прибл. 21,4 M
Кількість ефективних пікселів
Прибл. 20,1 М
Об'єктив EF (крім об'єктивів EF-S/EF-M)
Співвідношення сторін 3:2
Тип фокусування Визначення різниці фаз при формуванні вторинного зображення TTL за допомогою спеціального датчика автофокусування
 
Система/точки автофокусування 191 точка / 155 точок автофокусування f/4 хрестового типу, включаючи 1 подвійний хрестовий тип на f/2.8 1 Кількість точок автофокусування хрестового типу залежить від об'єктива.
 
Робочий діапазон автофокусування EV від -4 до 21 (при 20 °C та ISO 100)
Режими експозиції
400 000 пікселів - роздільна здатність датчика виміру експозиції з розпізнаванням променів інфрачервоного спектру; 384-зонний замір (1) оціночний вимір (пов'язаний з будь-якою точкою автофокусування) (2) Частковий вимір (прибл. 6,2% площі видошукача) (3) Точковий вимір: центральний точковий вимір (прибл. 1,5% площі видошукача) Вимірювання за точкою автофокусування Багатоточковий замір (4) Центрально-зважений замір
Компенсація експозиції +/-5 EV з кроком 1/3 або 1/2 (можна поєднуватися з автоматичним брекетингом (AEB)).
Діапазон роботи експозаміру EV 0–20 (при 23 °C, з об'єктивом 50 мм f1.4, ISO 100) EV від -3 до 20 в режимах Live та відеозйомки
Брекетинг автоекспозиції 2, 3, 5 або 7 кадрів +/- 3 EV, з кроком 1/3 або 1/2 ступені
Тип затвора Механічний фокальний затвор з вертикальним ходом та електронним керуванням на всіх швидкостях / електронний затвор з датчиком
Витримки
30-1/8000 сек. (з кроком 1/3 ступеня), ручна витримка
Характеристики видошукача Пентапризму
Винесена окулярна точка 20 мм
Фіксація автоекспозиції Авто: працює в режимі покадрового автофокусування з оцінним виміром при досягненні фокусу Ручна: за допомогою кнопки фіксації експозиції у всіх режимах експозиції
Баланс білого Автоматичний підбір балансу білого за допомогою матриці
 
Налаштування балансу білого Авто (пріоритет зовнішнього освітлення / пріоритет білого), денне світло, тінь, хмарно, лампа розжарювання, флуоресцентні лампи, спалах, користувальницький, колірна температура Компенсація балансу білого: 1. Синій/Янтарний +/-9 2. Пурпурний/Зелений +/- 9.
Брекетинг балансу білого +/-3 ступенів з кроком один ступінь 3, 2, 5 або 7 брекетованих зображень на кожне натискання кнопки спуску затвора Зсув синій/бурштиновий або пурпурний/зелений на вибір.
РК дисплей 3,2" (8,01 см) TFT, прибл. 2,1 млн крапок
Яскравість дисплея Автоматичний режим: з використанням датчика зовнішнього освітлення Ручний режим: 7 рівнів регулювання 4 колірних тони, регульовані налаштування
Охоплення зображення на дисплеї
прибл. 100%
Акумулятор Літій-іонний акумулятор LP-E19, LP-E4N (акумулятор LP-E19 входить до комплекту)
Джерело живлення змінного струму Адаптер живлення AC-E19/DR-E19
Карта пам'яті Тип CFexpress 1.0 тип B
Операційне середовище Від 0 до 45 °C при вологості 85% і менше
Габарити (Ш х В х Г) 158 x 167,6 x 82,6 мм
Вага
Прибл. 1250 г